Resepi Lompat Tikam : Resepi Kuih Lompat Tikam Terengganu • Resepi Bonda / Ia diperbuat dari tepung beras dan santan.

Kuih ini mempunyai dua lapisan, iaitu lapisan tepung yang lazimnya berwarna hijau di bahagian bawah dan lapisan. Bila giliran bonda menyediakan kuih untuk dihantar ke madrasah, kuih lompat tikam lah pilihannya. Kuih lompat tikam adalah sejenis kuih tradisional yang terkenal di malaysia, terutamanya di pantai timur iaitu di pahang, kelantan dan terengganu. 13 resipi yang mudah dan sedap untuk lompat tikam daripada komuniti memasak terbesar di dunia! Saya berjaya membuat kuih lompat tikam yang sangat sedap walaupun tak dapat menandingi kuih lompat tikam air tangan bonda tercinta.

Kuih ini terdiri daripada empat komponen utama iaitu tep. matahati: Lompat Tikam Kelantan
matahati: Lompat Tikam Kelantan from 2.bp.blogspot.com
Kuih lompat tikam adalah sejenis kuih tradisional yang terkenal di malaysia, terutamanya di pantai timur iaitu di pahang, kelantan dan terengganu. Maklumlah resepi orang dulu dulu ni tak pakai sukatan bagai, semuanya pakai campak campak jer. Bila giliran bonda menyediakan kuih untuk dihantar ke madrasah, kuih lompat tikam lah pilihannya. Ia diperbuat dari tepung beras dan santan. Kalau di kampung dulu, kuih lompat tikam bonda dinanti nantikan di madrasah selepas solat terawih. 13 resipi yang mudah dan sedap untuk lompat tikam daripada komuniti memasak terbesar di dunia! Alhamdulillah, hari ini semuanya dipermudahkan. Kuih ini terdiri daripada empat komponen utama iaitu tep.

Kuih ini mempunyai dua lapisan, iaitu lapisan tepung yang lazimnya berwarna hijau di bahagian bawah dan lapisan.

Saya berjaya membuat kuih lompat tikam yang sangat sedap walaupun tak dapat menandingi kuih lompat tikam air tangan bonda tercinta. Kuih lompat tikam adalah sejenis kuih tradisional yang terkenal di malaysia, terutamanya di pantai timur iaitu di pahang, kelantan dan terengganu. Kuih ini mempunyai dua lapisan, iaitu lapisan tepung yang lazimnya berwarna hijau di bahagian bawah dan lapisan. Ia diperbuat dari tepung beras dan santan. 13 resipi yang mudah dan sedap untuk lompat tikam daripada komuniti memasak terbesar di dunia! Alhamdulillah, hari ini semuanya dipermudahkan. Maklumlah resepi orang dulu dulu ni tak pakai sukatan bagai, semuanya pakai campak campak jer. Bila giliran bonda menyediakan kuih untuk dihantar ke madrasah, kuih lompat tikam lah pilihannya. Kalau di kampung dulu, kuih lompat tikam bonda dinanti nantikan di madrasah selepas solat terawih. Kuih ini terdiri daripada empat komponen utama iaitu tep.

Kalau di kampung dulu, kuih lompat tikam bonda dinanti nantikan di madrasah selepas solat terawih. 13 resipi yang mudah dan sedap untuk lompat tikam daripada komuniti memasak terbesar di dunia! Alhamdulillah, hari ini semuanya dipermudahkan. Bila giliran bonda menyediakan kuih untuk dihantar ke madrasah, kuih lompat tikam lah pilihannya. Saya berjaya membuat kuih lompat tikam yang sangat sedap walaupun tak dapat menandingi kuih lompat tikam air tangan bonda tercinta.

Kalau di kampung dulu, kuih lompat tikam bonda dinanti nantikan di madrasah selepas solat terawih. Resepi Ummu Mishkah: Nasi Lemak Ikan Tongkol
Resepi Ummu Mishkah: Nasi Lemak Ikan Tongkol from 1.bp.blogspot.com
Bila giliran bonda menyediakan kuih untuk dihantar ke madrasah, kuih lompat tikam lah pilihannya. Kuih ini mempunyai dua lapisan, iaitu lapisan tepung yang lazimnya berwarna hijau di bahagian bawah dan lapisan. Kalau di kampung dulu, kuih lompat tikam bonda dinanti nantikan di madrasah selepas solat terawih. Kuih lompat tikam adalah sejenis kuih tradisional yang terkenal di malaysia, terutamanya di pantai timur iaitu di pahang, kelantan dan terengganu. Maklumlah resepi orang dulu dulu ni tak pakai sukatan bagai, semuanya pakai campak campak jer. Saya berjaya membuat kuih lompat tikam yang sangat sedap walaupun tak dapat menandingi kuih lompat tikam air tangan bonda tercinta. Kuih ini terdiri daripada empat komponen utama iaitu tep. Ia diperbuat dari tepung beras dan santan.

Bila giliran bonda menyediakan kuih untuk dihantar ke madrasah, kuih lompat tikam lah pilihannya.

Kalau di kampung dulu, kuih lompat tikam bonda dinanti nantikan di madrasah selepas solat terawih. Alhamdulillah, hari ini semuanya dipermudahkan. Kuih lompat tikam adalah sejenis kuih tradisional yang terkenal di malaysia, terutamanya di pantai timur iaitu di pahang, kelantan dan terengganu. Ia diperbuat dari tepung beras dan santan. Saya berjaya membuat kuih lompat tikam yang sangat sedap walaupun tak dapat menandingi kuih lompat tikam air tangan bonda tercinta. Kuih ini terdiri daripada empat komponen utama iaitu tep. Kuih ini mempunyai dua lapisan, iaitu lapisan tepung yang lazimnya berwarna hijau di bahagian bawah dan lapisan. 13 resipi yang mudah dan sedap untuk lompat tikam daripada komuniti memasak terbesar di dunia! Bila giliran bonda menyediakan kuih untuk dihantar ke madrasah, kuih lompat tikam lah pilihannya. Maklumlah resepi orang dulu dulu ni tak pakai sukatan bagai, semuanya pakai campak campak jer.

Bila giliran bonda menyediakan kuih untuk dihantar ke madrasah, kuih lompat tikam lah pilihannya. Kuih lompat tikam adalah sejenis kuih tradisional yang terkenal di malaysia, terutamanya di pantai timur iaitu di pahang, kelantan dan terengganu. Saya berjaya membuat kuih lompat tikam yang sangat sedap walaupun tak dapat menandingi kuih lompat tikam air tangan bonda tercinta. Alhamdulillah, hari ini semuanya dipermudahkan. 13 resipi yang mudah dan sedap untuk lompat tikam daripada komuniti memasak terbesar di dunia!

Kalau di kampung dulu, kuih lompat tikam bonda dinanti nantikan di madrasah selepas solat terawih. Resepi Ummu Mishkah: Tapai Pulut
Resepi Ummu Mishkah: Tapai Pulut from 4.bp.blogspot.com
Ia diperbuat dari tepung beras dan santan. Kuih lompat tikam adalah sejenis kuih tradisional yang terkenal di malaysia, terutamanya di pantai timur iaitu di pahang, kelantan dan terengganu. Alhamdulillah, hari ini semuanya dipermudahkan. Kalau di kampung dulu, kuih lompat tikam bonda dinanti nantikan di madrasah selepas solat terawih. 13 resipi yang mudah dan sedap untuk lompat tikam daripada komuniti memasak terbesar di dunia! Kuih ini terdiri daripada empat komponen utama iaitu tep. Bila giliran bonda menyediakan kuih untuk dihantar ke madrasah, kuih lompat tikam lah pilihannya. Saya berjaya membuat kuih lompat tikam yang sangat sedap walaupun tak dapat menandingi kuih lompat tikam air tangan bonda tercinta.

Ia diperbuat dari tepung beras dan santan.

Bila giliran bonda menyediakan kuih untuk dihantar ke madrasah, kuih lompat tikam lah pilihannya. Ia diperbuat dari tepung beras dan santan. Kuih ini terdiri daripada empat komponen utama iaitu tep. 13 resipi yang mudah dan sedap untuk lompat tikam daripada komuniti memasak terbesar di dunia! Saya berjaya membuat kuih lompat tikam yang sangat sedap walaupun tak dapat menandingi kuih lompat tikam air tangan bonda tercinta. Kuih ini mempunyai dua lapisan, iaitu lapisan tepung yang lazimnya berwarna hijau di bahagian bawah dan lapisan. Alhamdulillah, hari ini semuanya dipermudahkan. Kuih lompat tikam adalah sejenis kuih tradisional yang terkenal di malaysia, terutamanya di pantai timur iaitu di pahang, kelantan dan terengganu. Kalau di kampung dulu, kuih lompat tikam bonda dinanti nantikan di madrasah selepas solat terawih. Maklumlah resepi orang dulu dulu ni tak pakai sukatan bagai, semuanya pakai campak campak jer.

Resepi Lompat Tikam : Resepi Kuih Lompat Tikam Terengganu • Resepi Bonda / Ia diperbuat dari tepung beras dan santan.. Maklumlah resepi orang dulu dulu ni tak pakai sukatan bagai, semuanya pakai campak campak jer. Kuih ini terdiri daripada empat komponen utama iaitu tep. Bila giliran bonda menyediakan kuih untuk dihantar ke madrasah, kuih lompat tikam lah pilihannya. Ia diperbuat dari tepung beras dan santan. Alhamdulillah, hari ini semuanya dipermudahkan.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel